FIL Inside är podden för dig som är nyfiken på hur du kan utveckla dina egenskaper och sätta dina egna mål.
Vi kommer tillsammans med intressanta profiler ställa frågor som ger dig insikter och utmaning till dig och din egen framtid.

I premiäravsnittet lyfter vi på locket hos Susanne Gunnarsson, kanotisten som vunnit både OS- och VM-guld, men det är inte det vi kommer prata om, FIL Inside vill veta hur man motiverar sig när det blåser snålt och är blött, mörkt och kallt. Hur för Susanne vidare sin kunskap och erfarenhet till framtiden? Med sig har även Susanne Elin Nyman, en del av Sveriges kanotframtid!  Release: 2020-12-17

 

I avsnitt två gästas vi av den frispråkiga ishochockeyprofilen Joakim Tillgren. Han berättar sin story från den stormiga tiden i IK Pantern, med konkurs, uppsägningar, förtal och protestlistor från spelarrådet. Detta helt utan filter, så det delas ut en och annan känga. Han luftar även sin teori om alla huvudskador inom ishockeyn och lösningen på det hela. Som vanligt i FIL Inside så kommer vi även titta på människan bakom profilen.  Release 2020-12-24

 

I avsnitt tre tar vi en närmare titt på Goal Mapping med livstilcoachen Gunilla Turner. Alla har vi olika mål, och vägen dit kan vara krokig, men har vi bara koll på målet så är det lättare att nå det. Med tips på hållbara lösningar tar vi oss an 2021, året som på förhand har allt att vinna!

Här kommer även ett litet förtydligande kring det vi prata om i podden gällande höger och vänster hjärnhalvas funktioner. En förenklad översikt av en komplex verklighet av hjärnan. Vänster hjärnhalva: logisk, faktabaserad, analytisk, systematisk, planering, språkcentrum. Höger hjärnhalva: kreativitet, intuition, känslor, färger, bildspråk

Release: 2020-12-31

I avsnitt fyra får vi besök av en av Sveriges största ishockeyprofiler genom tiderna Mats Näslund. Vi tar oss igenom hans karriär, från FIL Inside-perspektivet, och han bjuder på en del sköna anekdoter och så pratar vi lite om vad han gör nuförtiden. Om Mästarnas Mästare och telefonhälsningar.  Release: 2021-01-07

 

 

Elit, bredd, ungdomar, idrott och hälsa you name it – det är vad Emme Adebo kommer dela med sig av i avsnitt fem av FIL Inside. En av våra allra genuinaste ledare inom handbollen har vi på Fil Inside fått prata med. Emme berättar hur det kom sig att det blev handboll, och sitt stora hjärta för LUGI och jobbet inom handbollsförbundet som utvecklingsansvarig. Emme tipsar om värdegrundsarbete och missa inte tipsen om den nya bollen ”Goacha” bollen, som kommer göra underverk för just er förening! Release 2021-01-21

 

I avsnitt sex får vi besök av den Trojafostrade Mattias Weinhandel, som genom passion, hårt arbete och insikter skapat sig ett namn inom företagsvärlden efter ishockeykarriären. Mattias delar såklart med sig minnen från hur det var att växa upp i en liten hockeymetropol som Ljungby och en av hans bästa minnen tillsammans med bröderna Sedin, och hur han starkt dementerar att han ”bara” gjort ett hattrick. och såklart hans nuvarande passion för entreprenörskap. Lyssna till affärsängeln och få tips på inspirationskällor till hur också kan lyckas med ditt kapital.
Release 2021-02-04

I avsnitt sju får vi besök av Lukas Jonsson, målvakt  allsvenska IK Sirius. Han utbildade sig först till konditor, men blev allsvensk målvakt. Lukas berättar om när han tog båten från Gotland i unga år för att bli fotbollsmålvakt på elitnivå. Och om morbrorn som fixade en provträning med Sirius. Han tar även upp den mentala pressen på just fotbollsmålvakten. Vi får även lite matlags- och träningstips, lite mediaträning och så klart Lukas röst på vem som vinner SM-guldet 2021.
Release 2021-02-18

Avsnitt åtta kan du lyssna till en av våra mest meriterade landslagsspelare Linda Sembrant och hennes karriär. Linda berättar om betydelsen av kompetensen hos tränarna under unga år – hur det är det att lira i Frankrike och numera i Italienska Juventus och hur hon njöt av OS-finalen när de mötte Brasilien med 80 000 skrikande brasilianare på läktarna. Hon berättar även vad hon skulle göra om hon fick tio miljoner och sätta sprätt på till svensk damfotboll.
Release 2021-03-04

I avsnitt nio möter vi Niklas “Pucken” Torpling, med sin energi, glädje och feel-good-viben kommer ni få en magisk stund tillsammans med oss på FIL Inside. Skånepågen med de magiska händerna som blev Osteopat, den du behöver som allra mest när du behöver hjälp med din kropp och själ, Niklas Torpling berättar om hur han blev ”Pucken ” inom handboll och inom hockeyrinkarna  och om sina behandlingsmetoder och roliga anekdoter från sina år i Ishockeylaget Malmö Redhawks bås. Vi får ju lära känna det kompletta elitcentrat för just dig -det ligger vetenskap bakom hur det kan passa dig – elitcenter.nu

Release 2021-03-18

I avsnitt tio träffar du brasilianaren Marcio Brago Ramos som delar med sig sin historia om hur han blev ”Leksing”, äventyret med att bli uttagen i det Brasilianska längdskidåkar-landslaget och såklart om klubben i hans hjärta ,”Fluminense”, när de värvade Ronaldo -då var han med!
Marcio arbetar även inom parasporten där han nu startat upp en verksamhet i Kungsbacka Simsällskap tillsammans med Mikael Fredriksson, Para-simmare som vunnit medaljer i VM och EM och tagit olika världsrekord.
Vi på Fil Sweden önskar alla en härlig stund med Marcio!

Release 2021-04-01

Häng med på en fantastisk hockeyresa i avsnitt 11 tillsammans med en av hockeyvärldens största! Anders Hedberg delar hjärtligt med sig av sitt liv som ishockeyspelare och ledare.
Release 2021-04-15

 

 

I avsnitt 12 av FIL Inside träffar vi en före detta basketspelare som blev en youtuber med över 320 000 följare på YouTube. Kanadensiska Keltie O’Connor tar oss med på sin resa från att hennes lärare ”peppade” henne till att skapa musikvideos, och våga satsa på sitt egna team.
Passionen som idrottare har är en kraft även för företagandet, att använda och sin egen framgång eller undergång – så viktigt att arbeta med efter karriären, missa inte detta avsnittet!
Lova att inte missa slutet – det är underbart!
Release 2021-04-29

 

FIL Inside hittar ni där poddar finns
Nya avsnitt kommer på torsdagar udda veckor!

 

Programledare: Maria Pääjärvi
Inspelning/sidekick: Jesper Landby
Klipp/postproduktion: Sam Petter Claeson, Sam Clae Music

 

 

                                          .                           .                                                

 

Hör gärna av er till oss!